DOBRI ODNOSI

Kontroverzni intervju poznatog milijardera: Stao bih ispred mitraljeza da spasim Putina

Njih dvojica mogu se vidjeti skupa na sportskim dešavanjima

Berni Eklston i Vladimir Putin. Essentially Sports

L.Đ./Avaz.ba

9.7.2019

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston (Bernie Ecclestone) izjavio je da bi stao ispred naoružanog napadača koji pokušava ubiti ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer je on “dobar momak”.

- Ako bi neko imao mitraljez i bio spreman pucati na Putina, stao bih ispred njega. Zašto? Jer je on dobar momak. On nikad nije uradio ništa što nije dobra stvar za ljude – ocijenio je 88-godišnji milijarder.

Eklston, također, smatra da bi Putin trebao voditi Evropu i da se invazija na Krim dogodila samo kako bi se “Rusija ponovo okupila zajedno”, rekao je u intervjuu za list "Time".

- Volio bih da on vodi Evropu. Mi nemamo nikoga, pa ne može biti gore. On radi ono što kaže da će uraditi. Ja nisam pristalica demokratije. Diktator je potreban. Kao diktator vi kažete: “Ovo je ono što ću uraditi.” U demokratiji se to razvodni – rekao je britanski magnat.

Ovaj milijarder poznati je obožavalac Putina i njih dvojica mogu se vidjeti skupa na sportskim dešavanjima. Kada su prije pet godina bili na ruskom Gran priju, Eklston je opisao ruskog predsjednika kao “osobu prve klase”.

Eklston smatra da Putin ne stoji iza pokušaja ubistva bivšeg ruskog špijuna Sergeja i njegove kćerke Julije Skripalj u Velikoj Britaniji prošle godine. Milijarder je, naime, mišljenja da je Putin “previše zauzet” da bi proveo napad u Solsberiju.

- On to nije uradio. Previše je zaposlen da se brine o takvim stvarima. Ljudi pričaju priče i izmišljaju ovakve stvari – istaknuo je milijarder.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.