AUSTRIJA

Biciklista napao komesara Hana i prijetio mu: Dobit će šamar

Neki svjedoci su rekli da su Han i biciklista razmijenili uvrede te da su vidjeli čak i koškanje

Han s partnericom u Beču. Kurier

G. M.

11.7.2019

Evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han (Johannes Hahn) doživio je neprijatnost u Beču kada je jedan bicikista naletio na njega, a zatim mu zaprijetio da će ga ošamariti.

Prema pisanju bečkog „Kuriera“, muškarac je Hanu zaprijetio da će ga ošamariti nakon svađe do koje je došlo u trenutku dok je evropski komesar sa partnericom Suzane Ris (Susanne Riess) šetao centrom grada.

Biciklista je najprije uletio velikom brzinom u grupu pješaka, među kojima je bio Han. Vozio je najmanje 50 kilometara na sat.

On je tom prilikom gurnuo Hana, a evropski komesar mu je prigovorio i rekao da tu ne može voziti bicikl. Biciklista se vratio i zaprijetio Hanu riječima: "Dobit ćeš šamar, odmah."

Neki svjedoci su rekli da su Han i biciklista razmijenili uvrede te da su vidjeli čak i koškanje. Han tvrdi da se od napada odbranio rukom kako bi se zaštitio. On kaže da je biciklista divljao.

Hanova partnerica Suzane Ris ispričala je da je događaj trajao kraće od dvije minute i smatra da je čitava priča dospjela u medije samo da bi se nanijela šteta Hanu i njegovoj šansi da dobije novi mandat na poziciji komesara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.