BIZARNO Bračni par izazvao bijes na društvenim mrežama

Kanadski par ubio kralja životinja pa ubistvo ovjekovječio poljupcem

Lov na žirafe naplaćuje se 5.200 maraka, a na zebre 4.300

I.K./Avaz.ba
15.07.2019 19:54

Kanadski par Deren (Darren) i Kerolin Karter (Carolyn Carter) iz grada Edmontona u saveznoj državi Alberti svoj boravak na safarijuu Južnoafričkoj Republici ovjekovječili fotografijom na kojoj se ljube pored leša lava kojeg su ubili, prenosi "Daily Mail".

I nije to prvi put, isti par se može vidjeti i na drugim sličnim fotografijama, ali ispred drugog leša. 

- Ne postoji ništa nalik lovu na kralja džungle na pijescima Kalaharija, stoji uz jednu od tih drugih fotografija.

Inače, organizator safarija, firma "Legelela Safaris" iz južnoafričkog grada Frankforta, na svojoj Facebook stranici često objavljuje fotografije lovaca i životinja koje su na njihovim safarijima usmrtili.

"Mirror" piše da Karterovi imaju firmu koja se bavi taksidermijom te da se opisuju kao strastveni konzervatori. Ove navode Deren Karter nije htio komentirati za "Mirror" jer su, kako je kazao, previše politički obojeni. 

Eduardo Gonzalves (Goncalves), osnivač Kampanje za zabranu izlova radi zabave, vjeruje da su ubijeni lavovi odrasli u zatočeništvu te da su uzgojeni isključivo radi lova.

- Izgleda kao da je taj lav bio pitom te da je ubijen u ograđenom prostoru. Uzgojen je kako bi bio predmet samodopadnog selfieja. Taj bi se par trebao sramiti, a ne pokazivati se tako za kamere - ističe on.

Inače, "Legelela Safaris" lovove na žirafe naplaćuje 5.200 maraka, a na zebre 4.300. Nude i lovove na leoparde, slonove, nosoroge i lavove.

Tagovi

Safari Ubisto Lav

Komentari

NA VRH