SVIJET Meksikanci kupuju odjeću i rekvizite

Kralj narkotika na policama po buticima: El Čapo dobio modnu liniju

Novac od prodaje ići će u humanitarne svrhe

I.K./Avaz.ba
20.07.2019 23:28

Hoakin El Čapo Guzman (Joaquin El Chapo), meksički kralj narkotika i do skoro jedan od najbogatijih ljudi na svijetu dobio je svoju modnu liniju. 

Iako će do kraja života ostati u zatvoru, u jednom butiku, u Gvadalahari, prodavat će se odjeća sa njegovim likom. 

Naime, njegova kćerka Alehandrina Guzman Salazar (Alejandrina), lansirala je modnu liniju pod nazivom "El Chapo 701". Kako tvrdi, na taj način će podsjećati na očevu "veličinu".   

Tako lik poznatog narkobosa od sada možete vidjeti na duksericama, kačketima, čašama, majicama, ali i drugim rekvizitima. 

Kako je istaknuto zarađeni novac od prodaje donirat će se osobama koje pate od različitih oblika zavisnosti. 

Podsjetimo, El Čapo je u srijedu u Njujorku proglašen krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je u SAD prošvercala na tone narkotika te mu je izrečena kazna doživotnog zatvora i dodatnih 30 godina koje su prema zakonu obavezne.

Meksički narkobos je prebačen u najstrože čuvan zatvor "Supermax" u Koloradu iz kojeg nikada niko nije pobjegao. On će biti zatvoren oko 23 sata dnevno u samici koja ima uski prozor visok oko 107 centimetara, a jedino što će moći vidjeti je dio neba.

U ćeliji će imati TV, a imat će pristup vjerskim službama i obrazovnim programima.

U ovom zatvoru u Koloradu, zatvorenici se ne mogu kretati bez pratnje, a čuvari ih najmanje šest puta na dan prebrojavaju 

Prije nego je uhapšen 2016., dva puta je pobjegao iz najstrože čuvanih meksičkih zatvora.

Komentari

NA VRH