MONSTRUOZNO

U Rusiji je do prošle sedmice postojao sajt za "Lov na gejeve" i zbog toga je Jelena brutalno ubijena

Jelena Grigorijeva. Agencije

E. Ma. / Avaz.ba

24.7.2019

Jelena Grigorijeva, ruska LGBT aktivistkinja, ubijena je na brutalan način nakon što je njeno ime osvanulo na sajtu koji ohrabruje ljude da "lovi" seksualne manjine.

Na njenom tijelu pronađeno je najmanje osam uboda i brojni znakovi davljenja, a pronađena je u blizini njene kuće u Sankt Petersburgu tokom vikenda.

- Redovno je dobijala prijetnje smrću i prijavljivala ih policiji, koja nije uradila ništa da je zaštiti prije nego što je ubijena - napisao je na Facebooku Dinar Idrisov, Jelenin kolega.

Njeno ime našlo na sajtu inspiriranom horor filmom "Saw". Na ovom sajtu koji je pokrenut u aprilu 2018., a tek je Pprošle sedmice zabranjen, se kroz igricu "Chechnya’s Comeback" poziva "gej lovce" da "prijave i love" LGBT aktiviste. Od "lovaca" se traži da nađu svoju metu i objave njene lične podatke.

- Podsjetnik: Jelenino ime je navedeno na homofobičnom sajtu koji je dugo prijetio LGBT aktivistima širom zemlje - objavio je na društvenim mrežama fotoreporter Georgij Markov.

Sajt je naplaćivao 200 rubalja (oko tri dolara) za pretragu baze u kojoj su se nalazile mete i njihovi podaci. Sajt je nudio i pravnu pomoć igračima na sajtu, naglašavajući da mogu da urade sve što žele osim da ubiju metu.

Osumnjičeni za ubistvo Georgijeve navodno je već u pritvoru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.