POKOLJ

Otkriven identitet napadača iz Teksasa: Pojavio se manifest u kojem slavi nacizam!

Navodno u manifestu pisao o piše o invaziji Hispanoamerikanaca na Teksas i o tome kako će je on zaustaviti

Patrik Krusius je navodno iz Dalasa. Agencije

Piše: E. T. / Avaz.ba

4.8.2019

Napad u tržnom centru u Teksasu počinio je Patrik Kruisus (Patrick Crusius), 21-godišnjak iz Dalasa, objavio je CNN. Iako se u početku pričalo o više napadača, policija je kasnije kazala kako smatraju da je napad izvršila jedna osoba. No, nisu do kraja isključili mogućnost da je u napadu sudjelovao još netko. 

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nadzorne kamere koja prikazuje napadača kako ulazi u trgovinu. U rukama mu je puška, a svjedoci govore kako se radi o kalašnjikovu. Na glavi ima slušalice. Autentičnost fotografije nije potvrđena, no odjeća koju ima na slikama ista je kao odjeća koju na snimci privođenja ima osumnjičenik.

Također, pojavio se manifest koji navodno pripada napadaču. U njemu slavi nacizam i piše o nadmoći bijele rase. Također, piše o invaziji Hispanoamerikanaca na Teksas i o tome kako će je on zaustaviti. Autentičnost tog manifesta nije potvrđena, ali neimenovani istražitelji za CNN su kazali kako provjeravaju što je Crusius zadnjih dana pisao na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.