MASAKR

Zločinac iz Dejtona prvo je likvidirao sestru, a imao je i listu za odstrijel: Dječake ubiti, djevojčice silovati

Lično, ovo me je užasnulo. Počela sam da dobijam napade panike u školskoj zgradi, rekla je jedna od učenica koja je bila na listi

Bets: Suludi plan. Agencije

A. Ču. / Avaz.ba

5.8.2019

Konor Bets, koji je u nedjelju u jedan sat ujutro na ulicama Dejtona ubio devet, a ranio najmanje 27 ljudi, kao srednjoškolac je imao “listu za ubijanje” na kojoj su se nalazili ostali učenici iz škole Belbruk koje je želio ubiti ili povrijediti, izjavili su za CNN četvoro bivših đaka kojima su školski zvaničnici rekli da su bili na tom spisku.

Spenser Brikler je rekao da su on i njegova sestra bili na Konorovoj listi, kako im je prenio školski savjetnik.

- Bio je mračan i depresivan u srednjoj školi – rekao je Brikler, dodajući da ne zna zašto je Konor stavio njega i njegovu sestru na listu. 

Drugi nekadašnji učenik, koji nije želio reći svoje ime, bio je prvi na Konorovoj listi ubistava.   

- Lista je bila podijeljena na dva stupca – “lista za ubiti" za dječake i "lista za silovanje" za djevojčice - rekao je taj učenik.

Konor je slao poruke u vezi ovog spiska jednoj od učenica, zbog čega se ona obratila majci. Majka je pozvala policiju koja je došla u školu i ispitala ljude sa liste pojedinačno u školskoj kancelariji.

- Lično, ovo me je užasnulo. Počela sam da dobijam napade panike u školskoj zgradi - rekla je jedna od učenica koja je bila na listi.

Policija je identifikovala svih devet žrtava masakra u Dejtonu, među kojima su četiri žene i pet muškaraca, ukupne starosti između 22 i 57 godina. Napadač Konor Bets je ubijen na mjestu zločina, a jedna od prvih žrtava masakra bila je njegova 22-godišnja sestra Megan. 

Najmanje 27 ljudi je ranjeno u napadu koji se dogodio svega nekoliko sati nakon pucnjave u El Pasu u Teksasu, gdje je ubijeno 20, a ranjeno 26 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.