MONSTRUOZNO

Tinejdžer bacio dječaka s vrha zgrade

Dužnosnici kažu da ne postoje dokazi da su se dječak i tinejdžer poznavali

Nikome nisu jasni motivi. The Times

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

5.8.2019

Tinejdžer (17) je u Londonu u nedjelju bacio šestogodišnjeg dječaka s posmatračke platforme galerije Tate Modern. Mladić je dječaka zgrabio majci pred očima i bacio ga s vrha zgrade. Žrtvu su pronašli na krovu petog sprata umjetničke galerije. Dječaka su odmah odvezli u bolnicu te se nalazi u kritičnom stanju. Iz bolnice danas javljaju kako mu je stanje bolje, ali da i dalje ima ozljede opasne po život.

Dužnosnici kažu da ne postoje dokazi da su se dječak i tinejdžer poznavali. Nije još jasno što je motiv ovog zločina, a svjedoci tvrde kako se tinejdžer ponašao sumnjivo i prije napada.

- Pratio nas je okolo. Rekla sam djeci da se drže podalje od tog muškarca. Činilo mi se da ima oko 20 godina. Stalno nas je pratio. Baš se čudno ponašao. Imao je ruke iza leđa cijelo to vrijeme. Nakon što sam ga izgubila iz vida, čula sam ženu kako viče: 'Moj sin, moj sin!' - rekla je svjedokinja za "Daily Mail". 

- Majka je imala talijanski naglasak. Nisam je uočila do trenutka dok nije počela panično vikati - dodala je svjedokinja.

Posmatračka platforma na 10. spratu zanimljiva je posjetiteljima popularnog muzeja, smještenog u prostorima bivše elektrane s pogledom na rijeku Temzu, te ga tijeom vikenda posjećuju stotine turista.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.