SUICID Čekao suđenje za optužbe o trgovanju seksualnim robljem

Milijarder Džefri Epstajn počinio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu

Okolnosti tragedije zasad nisu jasne

Sl. M. / Avaz.ba
10.08.2019 15:24

Džefri Epstajn

Foto: Arhiv

Američki milijarder Džefri Epstajn (Jeffrey Epstein), optužen za niz slučajeva pedofilije, ubio se u zatvorskoj ćeliji, javljaju američki mediji.

Epstajn je bio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu u federalnom zatvoru u kojem je čekao suđenje za optužbe o trgovanju seksualnim robljem, potvrdila su tri pravosudna dužnosnika. 

Vijest o samoubistvu stiže dvije sedmice nakon što je milijarder stavljen pod poseban nadzor zatvorskih čuvara upravo zbog opasnosti da namjerava počiniti suicid, što je navodno ranije i pokušao.

Epstajn je bio optužen za spolno napastvovanje žena i seksualnu trgovinu, a prije dvije sedmice je pronađen bez svijesti u ćeliji s povredom vrata. 

Okolnosti u kojima je počinio samoubistvo zasad nisu jasne. 

Milijarder se 8. jula izjasnio da nije kriv za seksualnu trgovinu i zavjeru, nakon što je dva dana ranije uhapšen. U optužnici je navedeno da je Epstajn namamio desetine 14-godišnjakinja u svoje luksuzne kuće u Njujorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

Ovaj investicioni bankar uhapšen je početkom jula na aerodromu u Njujorku kad se vraćao iz Pariza. 

Epstajn je još 2008. godine priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registriran je kao seksualni prijestupnik iako je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica, zbog koje je bio u zatvoru, odnosila se na zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u Njujorku i Palm Biču.

Komentari

NA VRH