SVIJET Završene analize

Obdukcija pokazala da je Epstajn pretrpio lomove vratnih kostiju

Dvojica zatvorskih čuvara koja su ga čuvala na noć samoubistva nisu ga obilazila u periodu od tri sata

I. K. / Avaz.ba
15.08.2019 11:24

Džefri Epstajn

Foto: AFP

Obdukcija urađena na tijelu Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein) pokazala je da je "pretrpio nekoliko lomova vratnih kostiju", navodi "Washington Post".

Osobe koje su upoznate s obdukcijskim izvještajem kazale su za "Washington Post" da je među vratnim kostima koje su slomljene i podjezična kost, koja se nalazi u blizini Adamove jabučice.

Ovakva vrsta loma se može desiti kada se osoba objesi ili umre od davljenja. Šezdesetšestogodišnji Epstajn je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Njujorku u subotu. Bio je smješten sam u specijalnoj ćeliji. 

Multimilionerski menadžer fondova za ograničavanja rizika nalazio se u zatvoru od početka prošlog mjeseca, a u optužnici protiv njega se navodi da je upravljao lancem za krijumčarenje žena od 2002. do 2005.

Smatra se da je plaćao djevojčice uzrasta od 14 godina za seksualne usluge. On se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Dvojica zatvorskih čuvara koja su ga čuvala na noć samoubistva nisu ga obilazila u periodu od tri sata. Za sada se ne zna šta su zatvorski čuvari u to vrijeme radili ni gdje su bili jer se zatvorenici koji su smješteni u specijalne ćelije moraju obilaziti na svakih pola sata.

Komentari

NA VRH