DANSKA

Osnivač JYSK-a Lars Larsen preminuo u 71. godini

Ranije ove godine, Lars Larsen je odigrao ključnu ulogu u proslavi JYSK-ove 40. godišnjice

Lars Larsen. AFP

Avaz.ba / Al. Ti.

19.8.2019

Lars Larsen – ili “Trgovac”, kako je bio poznat među kolegama – preminuo je danas u 71. godini, u svom domu nedaleko od Silkeborga, u Danskoj, u krugu najbližih članovima svoje porodice. Ostavio je iza sebe ženu Kristine, njihovo dvoje djece i četvero unučadi.

- Danas smo izgubili našeg oca, supruga i djeda, a Danska je izgubila uistinu izvanrednog trgovca. Svima će nam nedostajati i ovo je velik gubitak, no dat ćemo sve od sebe da nastavimo dalje u razvoju njegovog impresivnog životnog djela - rekao je sin Larsa Larsena Džejkob Bransborg (Jacob Brunsborg), koji je u junu nakon povlačenja njegova oca preuzeo poziciju predsjednika Lars Larsen grupacije, stoji u saopćenju iz kompanije.

Ranije ove godine Lars Larsen je odigrao ključnu ulogu u proslavi JYSK-ove 40. godišnjice, što je obilježeno u skladu s njegovim duhom, kada je lično presjekao vrpcu za otvaranje prve JYSK trgovine u Irskoj, upotpunjujući time prisustvo JYSK-a u svim većim evropskim zemljama.

Kao osnivač JYSK-a, Lars Larsen je bio zaštitno lice kompanije do juna 2019., kada mu je dijagnosticiran rak jetre, nakon čega je ulogu predsjednika Lars Larsen grupacije prepustio svom sinu Džejkobu.

Rad na kontinuiranom uspjehu JYSK-a nastavit će se kao i do sada, s Jan Boghom kao izvršnim direktorom i predsjednikom.

Godišnji promet grupacije iznosi oko 3,58 milijardi eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.