JEZIVO

Nova tvrdnja žrtve Džefrija Epstajna: Dok me silovao, ispred ulaza je stajao policajac

Seksualne izopačenosti Epstajna motivirale su je da traži odobrenje sudije za putovanje u Njujork radi posla

Džefri Epstajn. Arhiv

Avaz.ba / Kurir.rs

21.8.2019

Milijarder pedofil Džefri Epstajn (Jeffrey Epstein) seksualno je napao tinejdžerku dok je on bio kod policije Palm Biča, tvrdi se u novoj tužbi protiv njega.

Ketlin Dou tvrdi da ju je Epstajn (Epstein) angažirao je u svojoj Fondaciji za nauku na Floridi u martu 2009. godine, kada joj je bilo samo 18 godina, a zvaničnici su odobrili odluku da tinejdžerka radi kod osuđenog seksualnog prestupnika koji je još bio u zatvoru.

Nadalje se tvrdi da je Kejtlin "seksualno iskorišćena više puta - kako od strane samog Epstajna, tako i jednom prilikom od strane mlade žene i milijardera".

Sve se to dogodilo dok je zamjenik koji je radio za šerifovu kancelariju okruga Palm Biča stajao ispred poslovne zgrade.

To se također dogodilo manje od godinu dana nakon što je Epstajn prvi put silovao mladu ženu na imanju na ostrvu Litl Sent Džejmsu na Devičanskim ostrvima u SAD.

Ona je prije dolaska na posao morala da se svaki put upiše na formular koji je ispostavila šerifova kancelarija. Kada bi ušla kod Epstajna koga su službenici opisali kao "uzornog zatvorenika", ona je bila navodno primorana na seks.

Ona također sugerira da su je seksualne izopačenosti Epstajna motivirale da traži odobrenje sudije za putovanje u Njujork radi posla.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.