OSLO

Ambasadori BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije pjevali "Put putuje Latif-aga"

Nedim Makarević na gitari izveo i hit Boba Dilana "Knockin' on Heaven's Door"

Makarević: Predstavio BiH. Fena

Fena

24.8.2019

U okviru diplomatskih aktivnosti u Oslu organiziran je prijem i "diplo-festival", čiji je domaćin ove godine bila ambasada Pakistana u Norveškoj.

Festivalu su prisustvovali mnogi norveški političari, kao i osobe iz javnog života Norveške. Zamisao je bila da svaka ambasada izvede određeni program povezan s kulturom svoje zemlje.

Uz ambasade Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Belgije, Danske, Velike Britanije, Finske, Islanda, Brazila, Čilea , Perua, Meksika, Litvanije, Latvije, Italije, Švicarske, Portugala, Malezije, Indonezije, Japana, Južne Koreje, Vijetnama, Tajlanda, Irske, Maroka, Alžira, Tunisa, Egipta, Jordana, Katara i UAE, na ovom nesvakidašnjem festivalu sudjelovala je i Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu.

Nakon uvodnog obraćanja ambasador BiH Nedim Makarević na gitari je izveo hit Boba Dilana (Dylan) "Knockin' on Heaven's Door". Nakon toga je na originalnom urdu jeziku za domaćina svečanosti Pakistan, uz oduševljenje prisutnih, izveo njihovu poznatu nacionalnu pjesmu "Dil Dil Pakistan", a na kraju je s ambasadoricom Srbije Suzanom Prodanović-Bošković i ambasadorom Sjeverne Makedonije Serdjimom Muhamedom izveo sevdalinku "Put putuje Latif-aga".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.