STIŽE DORIAN

Omiljenom odredištu bogatih i slavnih prijeti katastrofa

Kad ste mrtvi, onda ste mrtvi. Ostanite kod kuće i odmorite, rekla je Mia Motli tokom gostovanja na televiziji

Gužva u supermarketu u Bridžtaunu u Barbadosu zbog dolaska tropske oluje Dorian. PBS

PBS / Dž. B.

27.8.2019

Očekuje se da bi oluja na Barbados i okolne otoke mogla istresti između osam i 20 centimetara kiše. Screenshot

Veći dio istočnog dijela karipskog otoka Barbadosa u ponedjeljak se primirio jer u regiju dolazi Dorian, tropska oluja koja bi mogla mutirati u mali uragan koji bi u nadolazećim danima mogao pogoditi otočje Vindvard i Portoriko, piše PBS. 

Premijerka Barbadosa Mia Motli (Mottley) zatvorila je škole i državne službe širom zemlje i upozorila ljude na ostanu u kućama. 

- Kad ste mrtvi, onda ste mrtvi. Ostanite kod kuće i odmorite - rekla je Motli tokom gostovanja na televiziji.

Nacionalni centar za uragane Sjedinjenih Američkih Država izdao je upozorenje da bi otok Sv. Luciju mogao pogoditi uragan te da se očekuje da će tropska oluja pogoditi Barbados, Martinik, Svetu Luciju te Svetog Vinsenta i Grenadine. Također, izdato je upozorenje da bi tropska oluja mogla pogoditi Dominikansku Republiku, Grenadu, Sabu i Svetog Eustazija. 

Očekuje se da bi oluja na Barbados i okolne otoke mogla istresti između osam i 20 centimetara kiše, dok bi na nekim područjima moglo pasti i 25 centimetara.

Središte četvrte tropske oluje atlantske sezone uragana u ponedjeljak je u 11 sati po lokalnom vremenu nalazilo se na 220 kilometara istočno-jugoistočno od Barbadosa te se prema zapadu kretala brzinom od 22 kilometara na sat. 

Vjetrovi koje je generirala puhali su brzinom od 85 kilometara na sat. Prognoze kažu da bi oluja kasno u srijedu kao uragan kategorije 1 mogla očešati jugozapadni Portoriko i rano u četvrtak udariti jugoistočni dio Dominikanske Republike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.