NEČUVENO

Poznati silovatelj: "Zvijer iz Kavosa" puštena iz zatvora 45 godina ranije, svi su preplašeni

Sedam godina kasnije vraća na mjesto gdje je, kako se vjeruje, silovao više od 100 turistkinja

A. Ču. / Avaz.ba

3.9.2019

Aspiotis: Silovatelj s Krfa. Policija

Djevojka koja je prije osam godina doživjela traumu kada ju je u Grčkoj silovao muškarac koji je vrebao Britanke u popularnom turističkom odredištu na Krfu, užasnuta je što je "Zvijer iz Kavosa" puštena iz zatvora 45 godina ranije i što mu je dozvoljeno da se vrati u poznato ljetovalište.

Kejli Morgan (Kayleigh), koja je izašla iz anonimnosti kako bi upozorila druge na opasnost, preživjela je 14 sati užasa kada ju je Dimitirs Aspiotis (47) silovao na zabavi na Krfu i zgrožena je što se samo sedam godina kasnije vraća na mjesto gdje je, kako se vjeruje, silovao više od 100 turistkinja prije nego što je uhapšen 2012.

- Hoću da znam zašto je izašao. Ne vjerujem da se promijenio. Takvi se nikada ne mijenjaju i bojim se da će ono što je uradio meni ponovo uraditi drugima. Kada sam čula da je izašao, doživjela sam šok. Briznula sam u plač, zabolio me stomak i bila sam zgađena - izjavila je za stjuardesa "British Airwaysa" iz Skantorpa u Linkolnširu.

Kejli je radila kao turistički vodič kada ju je 2010., dok se šetala po plaži, silovao Aspiotis. Udario ju je u lice i oštetio vid, a na koži joj je ostao ožiljak. Tom prilikom joj je ukrao 1.000 eura koje su joj prethodno platili turisti. Zatim ju je zgrabio za kosu i odvukao u šumu, gdje ju je, pod prijetnjom nožem, silovao pet puta. 

Aspiotis ju je prislio da leži pored njega dok je spavao tako što joj je držao nož pod grlom. Uspjela je pobjeći nekoliko sati kasnije kada joj je dao deset eura i rekao da ode u bolnicu. 

- Mislila sam da će truhnuti u zatvoru, a sada opet sjedi u koktel-barovima u Kavosu - kaže ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.