KAIRO

Najmlađi sin Muhameda Mursija umro od srčanog udara

Abdulah Mursi. Agencije

Fena

5.9.2019

Najmlađi sin preminulog egipatskog predsjednika Muhameda Mursija (Muhammed) umro je od srčanog udara u bolnici u Kairu.

Abdulah Mursi (Abdullah Morsi), koji je bio u srednjim dvadesetim godinama, umro je u srijedu u bolnici Oasis u Gizi jugozapadno od glavnog grada. 

Izvor blizak porodici Mursi potvrdio je za Anadoliju ovu vijest, ali nije dao više detalja.

Njegov stariji brat Ahmed rekao je da nema razloga da se sumnja u uzrok njegove smrti i da je on ranije imao zdravstvenih problema koji su se pogoršali nakon očeve smrti prije dva mjeseca.

On je kazao da je Abdulah vozio auto kada se počeo naglo grčiti. Hitna pomoć ga je prevezla do bolnice gdje su konstatirali da je umro od srčanog udara.

Egipatsko ministarstvo zdravstva još uvijek nije dalo zvanični komentar.

Abdulah Mursi je pritvaran više puta u posljednjih nekoliko godina. On je optuživan i oslobađan optužbi za korištenje opojnih narkotika, a objektivni pravni posmatrači kazali su da su ove optužbe politički motivirane.

Od sve Mursijeve djece, Abdulah je bio najveći kritičar egipatske vlade. On je također najviše podržavao svog oca i njegovu odbranu pred sudom.

Muhamed Mursi, prvi demokratski izabrani egipatski predsjednik, umro je 17. juna tokom suđenja za optužbe koje se smatraju politički motiviranim.

On je svrgnut 2013. godine u vojnom udaru koji je izvršio aktuelni predsjednik Abdel-Fatah el-Sisi. U tom momentu je vršio funkciju predsjednika samo godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.