NA LICU MJESTA

"Avaz" na Sajmu automobila u Frankfurtu: Sreli smo Joakima Leva i Jirgena Klopa

Na sajmu koji traje od 12. do 22. septembra bit će oko 60 premijera, od čega više od 30 električnih vozila

Piše: Dž. Burek / Avaz.ba

10.9.2019

Autosalon u Frankfurtu, koji je danas i sutra otvoren za novinare, po svom značaju i veličini spada u sam vrh svjetskih sajmova automobila, a - uz ženevski - najvažnija je manifestacija tog tipa na evropskom, ali i svjetskom nivou.

Urednica Dženana Burek imala je priliku posjetiti ovaj sajam, jednu od najvećih smotri automobila u svijetu. Srela je i zanimljive face, poput Joakima Leva selektora nogometne reprezentacije Njemačke, Jirgena Klopa, trenera Liverpula, prvaka Evrope, Matu Rimca...

Lev je posjetio štand Volkswagena i napravio totalnu pometnju među novinarima, dok je Klop kulirao. Kao i na terenu. Pored aut linije.

Na sajmu, koji traje od 12. do 22. septembra, bit će oko 60 premijera, od čega više od 30 električnih vozila.

Sajam automobila u Frankfurtu - Avaz
Corsa - Avaz
Bosch - Avaz
Jirgen Klop - Avaz
Corsa - Avaz
+13

Ekipa “Dnevnog avaza” provest će vas kroz sajam i pokazati vam novitete koji su izloženi u Frankfurtu.

Osim skupocjenih automobila koji uvijek izazovu pažnju medija i posjetilaca, na sajmu će se naći i modeli koji spadaju među prodavanije u Evropi, kao što su nova Opel Corsa ili Renault Captur druge generacije.

Dan prije otvaranja vrata sajma predstavnicima sedme sile imali smo ekskluzivnu priliku upoznati se s najnovijim Opelovim modelima.

Audi - Avaz
WEY - Avaz
Audi - Avaz
BMW - Avaz
BMW - Avaz
+11

Najviše pažnje privuklo je električno izdanje nove generacije Corse, koja ima domet 330 km. Elektrifikacija je zadesila i Grandland X, koji je dobio svoju plug-in hibridnu verziju.


Jedan od najprodavanijih Opelovih modela, kompaktna Astra, osvježena je dizajnerski, ali i tehnički. Postala je mnogo efikasnija i dolazi sa smanjenom emisijom ispušnih plinova.


Jedan od najvažnijih noviteta je kompaktni hetchbeck Volkswagen ID.3 – automobil koji predstavlja električni ekvivalent modelu Golf. Ime, nakon Bube i Golfa, predstavlja treći najvažniji Volkswagenov model u historiji ovog njemačkog proizvođača, s tim da ID označava novu seriju električnih automobila.

Porsche - Avaz
Mercedes - Avaz
Audi - Avaz
Luksuz na sajmu u Frankfurtu - Avaz
Honda - Avaz
+11

Porsche izlaže svoj prvi električni model – Taycan, Land Rover predstavlja potpuno novi Defender, dok je Honda u Frankfurt stigla sa serijskim izdanjem malog automobila na struju u retro stilu, koji nosi oznaku "E”, a još je početkom godine u Ženevi bio predstavljen kao koncept.

Hyundai u Frankfurtu predstavlja potpuno novi i10.

BMW izlaže svoju najveću kupe limuzinu, luksuznu Seriju 8 Gran Coupe, kao i novi X6, Audi novi RS7, te RS6 Avant, dok Mercedes publici predstavlja novi kompaktni SUV sa 7 sjedišta – GLB, ali i novi GLE Coupe.

Dnevni avaz
Volkswagen - Avaz
Sian - Avaz
Honda - Avaz
Volkswagen - Avaz
+12

Lamborghini predstavlja novi skupocjeni supersportski automobil – Sian, koji košta čak 3,3 miliona eura!

Više od 20 autokompanija preskočit će Frankfurt ove godine, uglavnom zbog visokih cijena učešća na sajmu, ali i zbog novih trendova u komunikaciji s klijentima.

Skupocjeni oldtimeri na sajmu - Avaz
BMW - Avaz
Bugatti - Avaz
Bugatti - Avaz
Mini Cooper - Avaz
+10

Mnogi brendovi, naime, vode se činjenicom kako do potencijalnih kupaca mogu brže i jeftinije doći putem interneta, odnosno društvenih mreža.

Tako na salonu 2019. ne učestvuju Alpine, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler, Jeep, Kia, zatim brendovi General Motorsa – Chevrolet i Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Volvo...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.