SVIJET

Dejvid Ike: Zgrada 7 također srušena u napadu 11. septembra

Teoretičar zavjere navodi da nije u pitanju bio požar

Teroristički napad 11. septembra 2001. godine. Daily star

Avaz.ba

10.9.2019

Teoretičar zavjere Dejvid Ike (David Icke) je podržao izvještaj u kojem se navodi da Zgrada 7 u Njujorku 11. septembra 2001. godine nije srušena uslijed požara.

Ike (67) je dugo tvrdio da je Zgrada 7 eksplodirala u kontrolisanom rušenju. Ona je bila odmah blizu tornjeva Blizanki i pala je u 17.20 sati popodne 11. septembra - više od šest sati nakon što su tornjevi srušeni.

Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST) - agencija Ministarstva trgovine SAD - presudio je 2008. da je to prva visoka zgrada koja se ikada srušila prije svega zbog požara.

Međutim, novi izvještaj tvrdi da to ne bi bilo moguće.

Istraživači sa Univerziteta Aljaska Ferbanks (UAF) iznijeli su šokantnu tvrdnju nakon četvorogodišnje studije računarskog modeliranja koju je finansiralo udruženje Arhitekti i Inžinjeri za Istinu o 11. septembru.

Ike, koji navodi da "svijetom vlada interdimenzionalna rasa gmizavaca", spreman je u srijedu objaviti knjigu Triger (Trigger) koja će se baviti kontroverznim zavjerama vezanim za teroristički napad.

Dejvid Ikeova knjiga Triger: "Laž koja je promjenila svijet, ko je to zaista uradio i zašto. Dejli star

-Zgrada 7 je srušena u najočiglednijem kontrolisanom rušenju koje ćete ikada vidjeti- rekao je Dejvid Ike, bivši fudbalski poznavalac, za Dejli Star Onlajn.

Dodao je da je u knjizi Triger citirao niz inžinjera i arhitekata koji u osnovi kažu isto.

-Zvanično izjašnjenje Vlade je da je Zgrada 7 pala zbog požara u kancelarijskom namještaju- rekao je Ike.

Poslije terorističkog napada, Džordž Buš je imenovao “Komisiju 11. Septembar” za istraživanje zločina.

-Imali su ogroman problem sa Zgradom 7, jer očigledno da zapaljeni kancelarijski namještaj nikada ne bi srušio zgradu. Požar ne bi postigao ni približno dovoljno toplote koja je potrebna za destabilizaciju zgrade. Kako se to, onda, “Komisija 11. Septembar” suočila s ovim problemom- rekao je Ike.

Dodao je da je Zgrada 7 jedina zgrada sa čeličnim okvirom u historiji arhitekture koju je “srušio požar”.

Također je naveo da Zgrada 7 nikada nije bila pomenuta u zvaničnim izvještajima.

-Bilo je nekoliko ispitivanja javnog mnjenja tokom godina i većina ljudi nema pojma da su pale tri zgrade, jer je treća “Ahilova peta čitave priče”- naveo je Ike.

Dejvid Ike: Zgrada 7 je "Ahilova peta" čitave priče. Daily star

Međutim, stručnjaci za rušenje odbacili su kontroliranu teoriju eksplozije.  

Mark Loizuk (Loizeaux), koji vodi jednu od vodećih svjetskih kompanija za rušenje, "Controlled Demolition Incorporated", rekao je da su potrebni mjeseci da se dizajnira i pripremi struktura za rušenje. 

-To je bučno. Nema načina da se sakrijete. Uđete unutra, srušite obično sve zidove na podove gdje postavljate eksploziv, i to je to- rekao je Loizuk.  

Dodao je da količina vazduha koja se premješta može lahko razbiti prozore, i da je bilo puno razbijenih prozora uglavnom kroz udarne naplavine. 

-Ali nisam vidio razbijene prozore na zadnjim stranama zgrade, samo tamo gdje su dijelovi tornjeva padali na Zgradu 7- zaključio je Loizuk. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.