BIZNIS U Stiv Džobs teatru u Kaliforniji

Na Appleovom specijalnom događaju predstavljen novi iPhone 11 Pro

Domaćin Tim Kuk najavljuje nove proizvode

Piše: A. P. / Avaz.ba

Appleov specijalni događaj: Tim Kuk domaćin

Foto: Google


Prvi godišnji Appleov događaj je počeo danas u 17 sati u teatru Stiv Džobs u Kupertinu (Cupertino) u Kaliforniji. 

Govornik na ovom događaju je glavni izvršni direktor Apple kompanije Tim Kuk (Cook).

Na događaju je premijerno prikazan trejler za TV šou "See" koji će biti emitovan na Apple TV Plus.

Kako je najavio Kuk, Apple TV Plus će biti dostupan u preko 100 zemalja za mjesečnu pretplatu od samo 4.99 dolara. Emitovanje prvih programa Apple TV Plus počinje 1. novembra. Svakog idućeg mjeseca će novi tv programi biti dostupni na Apple TV plus. Ono što je interesatno je da kupovinom novih iPhone i iPad proizvoda, kupci će imati besplatnu mogućnost korištenja Apple TV Plus programa.

Ono što je još najavljeno je da će Apple TV Plus uključivati i original programe iz Opra šoua (Oprah Show), te da će biti jeftiniji nego Netfliks (Netflix). Imat će sve poznate TV šouove, osim serije "Prijatelji". Potvrđen je i spisak originalnih programa, uključujući i one koje su najavljivali već mjesecima: Dokumentarce Opra Vinfri (Oprah Winfrey), Snupi u Svemiru (Snoopy in Space) i Jutarnji šou (The Morning Show, dramu u kojoj glume i čiji su producenti Riz Viterspun (Reese Witherspoon) i Dženifer Aniston (Jennifer Aniston). 

Na ovom događaju je također otkrivena sedma generacija iPada sa najvećim displejem do sada: 10.2-inčni Retina displej.

Iz Applea su rekli da je ovaj iPad brži, podržava pametni konektor za tastature i podržava brojna multitasking svojstva. Početna cijena iPada sedme generacije će biti oko 300 eura. Dostupan je za ranu narudžu, a šiping će biti dostupan krajem mjeseca.

  • Predstavljen iPad sedme generacije

    Predstavljen iPad sedme generacije

    Foto: Google


U nastavku događaja, predstavljen je Appleov sat, kroz promotivni video. 

U ovom videu su predstavljene pogodnosti i olakšice koje se najviše tiču zdravlja korisnika. Appleov sat će biti korišten u svrhe zdravstvenih pretraga, uključujući pretrage sluha, zdravlja srca i plodnosti. Nova istraživačka aplikacija će se zvati Studies, i biće dostupna korisnicima Appleovog sata, koji će biti pušten u prodaju tokom godine.

Kako je najavljivano, kompanija je predstavila iPhone 11 Pro - a najveći fokus na ovom modelu će biti na njegovoj kameri. Kako su iz Applea rekli, ovo će biti najmoderniji iPhone do sada.

Također, iPhone 11 dolazi u novoj boji: zelenoj boji mente. Ovaj model će također biti dostupan u srebrenoj, sivoj i zlatnoj boji. 

Ono što je novo kod iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max uređaja su tri kamere koje mogu snimati više video snimaka istovremeno. Pro uređaj je idealan za profesionalne snimatelje i fotografe, ali može koristiti svima koji žele snimati video snimke i fotografije profesionalnog kvaliteta. Pro uređaj sadrži i telefoto, široke i ultra-široke kamere. 

Sigurno je da će Appleovi novi proizvodi biti relativno jeftini, te će iPhone 11 biti dostupan za nešto manje od 650 eura, Appleov sat za 180 eura, iPad za 300 eura a mjesečna pretplata za Apple TV Plus će iznositi nešto manje od 5 eura.

Objavljene su cijene svih novih iPhone uređaja. Za nešto manje od 650 eura će biti dostupan iPhone 11, iPhone 11 Pro za nešto više od 900 eura, a iPhone Pro Max za oko hiljadu eura. Stariji iPhone modeli će sada biti jeftiniji. Uređaj iPhone 8 će biti dostupan za 400 eura, a iPhone XR za nešto manje od 550 eura.

Također, najavljeno je otvaranje najveće Apple poslovnice do sada, koje će biti održano 20. septembra.

NA VRH

Komentari