HOW TO...

Kako očistiti bijele tene

Metoda koja itekako može poslužiti

Do savršeno bijelih tena u par koraka. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

20.9.2019

Kupili ste nove, blještavo bijele, Adidas tene

Užitak ih je nositi, kako zbog udobnosti, tako i zbog izgleda. Prvih par sedmica je sve kako treba, ali bijele tene sa sobom nose i "prokletstvo" jer vremenom izgube blještavi sjaj, i nemoguće je održavati njihovu prvobitnu boju. 

Da li će ikada imati isti sjaj kao kada ste ih tek kupili? Pogledajte nekoliko koraka kako očistiti bijele tene na jednostavan način i presudite sami. 

Prije svega, ono što itekako doprinosi bjelini tena su pertle. One se najbrže uprljaju, ali ih je i najjednostavnije oprati. Izvucite pertle, operite ih s deterdžentom, i ostavite da se osuše. Opet će izgledati savršeno bijelo. 

Za čišćenje bijelih tena vam je potrebna jedan ručnik, čaša vode, četkica za zube koju ne koristite, i bijeli kaladont. Na četkicu stavite kaladont, i laganim kružnim potezima prelazite preko tene. Svaki vanjski dio tene, ćoškove i strane đona prelazite četkicom. Po potrebi saperite četkicu i dodajte novi sloj kaladonta. Nakon što ste tene očistili kaladontom, ručnik umočite u vodu, iscijedite, i pređite njime preko tena da uklonite kaladont sa njih. 

Sljedećeg koraka nema. Jednostavno i brzo ste očistili bijele tene, vratili im prvobitni sjaj, a pritom će vaše tene imati i prijatan svježi miris. 

Jednom kada isprobate ovu metodu, uvijek ćete imati način kako opet iznova vratiti izvornu bjelinu vašim tenama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.