NJEMAČKA Ubio dvije osobe

Uhapšen osumnjičen za napad u Haleu, krvavi pir prenosio uživo

Teško naoružan napadač je prvo pokušao da uđe u sinagogu i, kada nije uspio, ispalio je pucnje ispred nje i poslije pucao najbližu prodavnicu za kebab

E. Ma. / Avaz.ba
09.10.2019 22:46

Stefan Baile

Foto: Društvene mreže

Njemačka policija saopćila je da je osoba koja je uhapšena u Haleu, neposredno poslije antisemitskog napada na sinagogu kada je ubijeno dvoje ljudi, bila osumnjičena za taj oružani napad.

- Privedena osoba je osumnjičeni - rekao je portparol lokalne policije i potvrdio da je uhapšeni muškarac ranjen i da je ljekarski zbrinut.

On nije precizirao kakve su povrede, ali amaterski videosnimci prenijeti preko interneta pokazuju kako počinilac, 27-godišnji muškarac, prema njemačkoj javnoj televiziji ARD, ranjen pucnjima policije na ulici.

Teško naoružan napadač je prvo pokušao da uđe u sinagogu i, kada nije uspio, ispalio je pucnje ispred nje i poslije pucao najbližu prodavnicu za kebab, kada su ubijene dvije osobe. 

Mediji prenose da je neonacista Stefan Baile (Stephan Balliet) osumnjičen je za krvavi napad. On je svoj ubilački pohod, prema pisanju Bilda, prenosio uživo na internetu. 

Komentari

NA VRH