SUĐENJE

Oskarovac Kuba Guding Junior na sudu

Ranije se izjasnio da nije kriv

Kuba Guding Junior: Negira navode. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

10.10.2019

U utorak naredne sedmice počinje suđenje glumcu Kubi Gudingu Junioru (Cuba Gooding Jr.), optuženom za seksualno uznemiravanje

On je optužen za uznemiravanje 29-godišnje žene u baru na Menhetnu u junu. 

Dobitnik Oskara je optužen za dva krivična djela: seksualno uznemiravanje trećeg stepena i nasilni fizički kontakt. Dvadesetdevetogodišnjakinja je protiv njega podnijela krivičnu prijavu, tvrdeći da joj je bez njenog odobrenja i nasilno dodirivao grudi u baru "Magic Hour Rooftop" na Menhetnu.  

Guding se izjasnio da nije kriv za optužbe i poriče ove navode. Žena je rekla policiji da je tu večer bila s prijateljima, kada joj je prišla starija muška osoba, kojeg je odmah prepoznala.  

- On joj je, navodno, dodirivao grudi, što je ona odbijala, međutim, nije se obazirao i nastavljao je – govori izvor blizak policiji za CNN.

Zatim je napustila bar i pozvala policiju da prijavi incident, a specijalni odjel za žrtve pri njujorškoj policijskoj upravi je istražio slučaj. Guding se u junu dobrovoljno predao policiji u Njujorku, a nakon ispitivanja je pušten na slobodu bez kaucije. Gudingov advokat je rekao da će videosnimak iz bara osloboditi glumca svih optužbi.  

- Skoro pedeset godina se bavim zakonom i nikada nisam vidio slučaj sličan ovome, jer ne postoji ni trunka kriminalne odgovornosti koja može biti pripisana mom klijentu. Nakon što sam detaljno pregledao videosnimak od skoro dva sata, koji prikazuje čitavu situaciju, mogu s pravom reći da je moj klijent nevin – rekao je njegov advokat.

Prethodno je glumac rekao da nema nikakve veze s ovim zlostavljanjem i da ima dokaze koji će to potvrditi.

- Postoji snimak koji pokazuje šta se zapravo dogodilo. Vjerujem u pravosudni sistem, pustimo da proces kaže sam za sebe – rekao je Guding.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.