NAKON PROZIVKI

Prvi put se oglasio čovjek zbog kojeg Trampu prijeti opoziv: Ako moj otac pobjedi....

Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno - napisao je njegov advokat Džord Mesires u saopćenju

Hanter i Džo Bajden. AFP

Agencije

13.10.2019

Hanter Bajdine (Hunter Biden), koji je mjesecima šutio, preko advokata je poručio da namjerava podnijeti ostavku na članstvo u upravi kineske firme te da, u slučaju da njegov otac pobijedi na američkim predsjedničkim izborima, ne namjerava raditi ni za jednu stranu tvrtku.

U saopćenju se ne navode razlozi ostavke najavljene za 31. oktobar.

- Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno - napisao je njegov advokat Džord Mesires (George Mesires) u saopćenju.

- Nije smatrao da je primjereno razgovarati o njima s ocem te to nije ni učinio - navedeno je dalje.

Kao član uprave šangajske kompanije za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR nije ostvario nikakav profit, naveo je advokat.

Trampove optužbe protiv Hantera Bajdena, koje je iznio bez ikakvih dokaza, i njegovi napori da ukrajinske dužnosnike nagovori na istragu, prošli su mjesec demokrate potaknule na pripreme postupka opoziva američkog predsjednika.

Po istraživanju javnog mišljenja, Džo Bajden (Joe Biden) trenutačno vodi među demokratima u utrci za predsjedničkog kandidata.

Odvjetnik Hantera Bajdena kazao je da Hanter, dok je radio u ukrajinskoj energetskoj kompaniji Bursimi, nije bio suočen ni s kakvim optužbama za bilo kakav prijestup. Tu je kompaniju napustio u aprilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.