LJEPOTICE I POLITIKA

Prsa u prsa s premijerom: Treba li Trudo strahovati od "Playboyeve" zečice

Ne voli predrasude da je samo lijepa, a iz nekog razloga predstavljat će desničarsku populističku stranku

Čarli Rina: Ima 660.000 pratitelja na Instagramu. Instagram

Avaz.ba

15.10.2019

lo jMalo je izgledno da će se Krosinska domoći parlamenta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Kanadi se 21. oktobra održavaju izbori uoči kojih se najčešće postavlja pitanje hoće li liberalni birači kazniti Džastina Trudoa (Justin Trudeau) zbog njegove nedavno otkrivene sklonosti bojenja lica u crno, tzv. blackfacea. Kao i u svakoj državi, i ovdje ima kandidata koje mnogi nazivaju osebujnim. 

Među njima posebnu pažnju privukla je Ania Krosinska, daleko poznatija kao Čarli Rina (Charlie Riina).

Poznata je, prije svega, kao "Playboyeva2 zečica. Za najpopularniji muški magazin prvi put se obnažila 2011. godine, a to je poslije ponovila u više navrata. Prije tri godine proglašena je i za "Playboy's International Playmate".

Slavu ima i u influenserskim krugovima. Na Instagramu je slijedi 660.000 pratilaca koji bi trebali predstavljati njen politički kapital.

Međutim, Ania, ili Čarli, ne voli kad se spominje isključivo u kontekstu ljepote, inače je kao dijete bila ekstremno talentirana šahistica, a osim karijere modela ističe i da je aktivistica.

I sve bi to bilo divno i plemenito da na izbore ne ide kao kandidat populističke desničarske stanke Narodna stranka Kanade (People's Party of Canada), čiji predsjednik baš i ne simpatizira migrante. Naravno, to je njegovo pravo, ali u priči je zanimljivo da je i sama Ania – migrantica.

- Iz Poljske smo pobjegli u Njemačku, da bih u Kanadu stigla kao migrantica - otvoreno je rekla Ania, koja je u Torontu studirala kriminalistiku i forenziku.

Trenutno se njena stranka vrti oko tri posto podrške i malo je izgledno da će se Krosinska domoći parlamenta. Inače, ovo joj nije prvi izlet u politiku, i na posljednjim izborima kandidirala se za desnu opciju, Trillum Pary, i dobila tek 36 glasova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.