SKOPLJE

Sutra hitan sastanak lidera najvećih stranaka Sjeverne Makedonije

Zijadin Sela pozvao premijera Zaeva da podnese ostavku

Pendarovski sazvao sastanak. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

19.10.2019

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zakazao je za sutra sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji nakon neusvajanja odluke evropskih lidera o dodjeli datuma za pregovore s tom zemljom, prenijela je MIA.

Kako je saopćeno iz kabineta makedonskog predsjednika, pozvani su premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, predsjednik vladajuće albanske stranke DUI Ali Ahmeti i predsjednici opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance, Alternativa i Pokreta Besa Zijadin Sela, Afrim Gaši i Bilal Kasami.

Prethodno je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, nakon nedobivanja datuma za pregovore s EU, pozvao na sastanak državnog vrha i poručio da će prisustvovati sastanku koji je najavio predsjednik Stevo Pendarovski.

Lider opozicione albanske stranke u Sjevernoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadin Sela pozvao je premijera Zaeva da podnese ostavku i raspiše prijevremene izbore.

On smatra da premijer i vlada treba da preuzmu odgovornost zbog neuspjeha zemlje da dobije datum za početak pregovora s EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.