FLORIDA

Jezivo otkriće: Policajci ostali u šoku kad su otvorili vrata kuće u kojoj su živjeli troje djece i čak 245 životinja

Smeće i izmet nisu očišćeni mjesecima. Agencije

Avaz.ba

22.10.2019

Dvije žene i muškarac optuženi su za zlostavljanje djece i okrutno postupanje sa životinjama nakon što je policija u porodičnoj kući na Floridi zatekla katastrofu - u frižideru i na kuhinjskom podu bili su pokvarena hrana, životinjski izmet i mokraća, a u jednom kavezu pronađen je uginuli zamorac. 

Pored svega, u kući strave živjeli su troje maloljetne djece i ukupno 245 životinja.

Zbog katastrofalnih životnih uvjeta u porodičnoj kući u Edžiteru, policija je uhapsila Melisu Hamilton (49), Grega Nelsona (57) i njegovu suprugu Susan Nelson (43), a istina je izašla na vidjelo kada su radnici centra za socijalnu zaštitu u nedjelju navečer posjetili kuću da bi provjerili u kakvim uvjetima žive djeca od osam, devet i 10 godina.

U haosu koji su zatekli bili su, među ostalim, četiri psa, dvije mačke, četiri hrčka, 12 zečeva, 14 ptica i deset zamoraca, od kojih je jedan pronađen mrtav.


Kuća strave. Agencije

- Policajci po dolasku nisu samo zatekli troje djece nego i 245 primjeraka različitih životinjskih vrsta. Odmah je bilo jasno da se roditelji nisu adekvatno brinuli ni o djeci, a ni o životinjama. U kući su vladali katastrofalni životni uvjeti, izvijestila je policija.

Oni sa slabim stomakom ne bi trebali gledati kako izgleda unutrašnjost frižidera. Agencije

- Posvuda u kući bilo je životinjskog izmeta, urina, truhle hrane.

Fotografije koje je objavila policija pokazuju veliki broj kaveza za životinje razbacanih po sobama, a od ostalih životinja u kući su zatekli i 10 zlatnih penjača, sedam bradatih zmajeva, 95 miševa te 60 štakora i 23 bebe štakora.

- Jedan je pas zaključan u kavezu, cvilio je, pothranjen je, otpada mu dlaka. U sveopćem neredu nalaze se i televizor s ravnim ekranom, kutije s hranom i napicima, među kojima sokovi od višnje i votka. U spavaćoj sobi na podu su uočeni životinjski izmet te jedan prljavi i trošni madrac, dok pod prekriva ljepljiva masa. Na drugom krevetu su razbacane igračke, odjeća i druge stvari - objavila je policija.

Slike užasa iz porodičnog doma. Agencije

Situacija u frižideru je, najblaže rečeno, jeziva. Hrana je skladištena u nehigijenskom prostoru, u plastičnim vrećicama naziru se istruhle namirnice, a na policama pregršt bočica s raznim umacima, napicima, supama... 

- Jasno je da niko nije čistio hranu koja je padala na pod i to već dugo vremena. Pod u kupatilu nije očišćen mjesecima, uokolo su razbacane razne potrepštine i odjeća - navela je policija.

Djeca su odmah prebačena na drugu lokaciju i smještena kod članova porodice, a životinje u skloništa.  

''Daily Mail'' izvještava da je uhapšeni Greg Nelson, otac zanemarivane djece, medicinski tehničar u Hitnoj službi, dok je Melisa Hamilton medicinska sestra koja radi s timovima za medicinsku pomoć u slučaju katastrofe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.