STRAVIČNO Naoružani muškarac ukradenim vozilom jurio prema masi prolaznika

Oslo: Kolima hitne pomoći se zapucao u sedmomjesečne blizance

Nakon što je lociran, policija ga je upucala a zatim i uhapsila

Avaz.ba / Independent
22.10.2019 19:19

Ukradeno vozilo hitne pomoći nakon što je zaustavljeno

Foto: Print Screen

Dvije sedmomjesečne bebe i njihova majka su povrijeđeni kada se danas u Oslu naoružani muškarac zaletio ukradenim vozilom hitne pomoći u masu prolaznika.

Petero ostalih prolaznika je lakše povrijeđeno. Policija je saopćila da nema naznaka da je ovaj napad povezan sa terorizmom. Vozilo hitne pomoći je ukradeno oko 12:30 sati u području Rozenhof u norveškoj prijestolnici. Sve se odvilo u nekoliko minuta. 

Glasnogovornik Univerzitetske bolnice u Oslu je rekao da je njihova ekipa primila poziv o uobičajenoj saobraćajnoj nesreći, a da su na licu mjesta zatekli naoružanog čovjeka.

- Muškarac naoružan sačmaricom je ukrao vozilo hitne pomoći. Nekoliko minuta kasnije, uspjeli smo ga locirati putem GPS uređaja koji je ugrađen u svako naše vozilo. Jedna od naših ekipa ga je uspjela zaustaviti u pokretu, tako što se svojim vozilom zapucala u njegovo. Niko iz naše ekipe nije povrijeđen – saopćio je glasnogovornik bolnice.

Nakon što je zaustavljen, policijski službenici su pucali u njegovom pravcu, ranivši ga, nakon čega su ga uhapsili. Napadač nije teže povrijeđen.

Glasnogovornik policije je također potvrdio da je u napadu povrijeđena jedna žena i njeni sedmomjesečni blizanci koji su bili u kolicima. Ukazuje im se medicinska pomoć. Na internetu se pojavio snimak na kojem se čuju pucnji policije, dok vozač juri kroz jednu od ulica. 

Komentari

NA VRH