KAMION SMRTI

Policija zatražila pomoć od vijetnamske zajednice u identifikaciji 39 žrtava pronađenih u hladnjači šlepera

Vozač Maurice Robinson u ponedjeljak će se pojaviti na sudu

Šleper u kojem su pronađene žrtve. Avaz

Fena

26.10.2019

Britanska policija zatražila je pomoć od vijetnamske zajednice u Velikoj Britaniji i šire kako bi identificirali 39 žrtava pronađenih u hladnjači šlepera, potvrdio je viši policijski dužnosnik.

Glavni detektiv Martin Pasmore kazao je da su istražitelji pronašli vrlo malo identifikacijskih dokumenata među tijelima te se nadaju da će njihov identitet biti potvrđen uz pomoć otisaka prstiju, zubnih kartona ili DNK analizom.

Policija je prvobitno kazala da bi žrtve mogle biti Kinezi, ali ne žele spekulirati o njihovoj nacionalnosti prije nego identitet žrtava bude potvrđen.

- Nismo sigurni u nacionalnost žrtava, ali trenutno ćemo prvo pokušati potražiti pomoć od vijetnamske zajednice - naglasio je Pasmore i potvrdio da je već zatražena pomoć i od vijetnamske ambasade u Velikoj Britaniji.

Vozač kamiona, 25-godišnji muškarac iz Sjeverne Irske, uhapšen je zbog sumnje da je počinio ubistvo, a još tri osobe su zadržane zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima i ubistvo.

Vozač kamiona Maurice Robinson u ponedjeljak će se pojaviti na sudu u Čelmsfordu pod optužbom za ubistvo, trgovinu ljudima, nezakonitu migraciju i pranje novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.