POTRAGA

Britanska studentica misteriozno nestala u Kambodži

Oko cijelog slučaja angažiralo se i britansko ministarstvo vanjskih poslova

Nestala Amelia Bambridž. Agencije

Avaz.ba / Index.hr

26.10.2019

Britanska studentica nestala je ove srijede u Kambodži, gdje je u toku intenzivna potraga za njom, javlja BBC.

Dvadesetjednogodišnja Amelia Bambridž (Bambridge) posljednji put je viđena na otočiću Koh Rong, popularnoj destinaciji za bekpekere, u ranim jutarnjim satima u srijedu na jednoj zabavi. Za njom je sada pokrenuta potraga te se pretražuju more, plaže i džungla, a i članovi njene porodice došli su na otok.

Sestra nestale rekla je da je porodica u kontaktu s policijom te da nastoje ostati jaki premda zabrinutost među njima raste.  Amelijin čudan nestanak prijavili su njeni prijatelji nakon što su joj stvari pronašli na plaži. Jedan od njih, Rajan Heris (Ryan Harris), rekao je da su se počeli pitati gdje je, nakon što je nisu mogli pronaći nakon zabave. 

- Uvijek se drži grupe. Nikad nije lutala sama naokolo - rekao je. 

Dodao je i da je Koh Rong maleni otok koji se cijeli može prepješačiti u dva ili tri sata.

- Može se dogoditi da izgubiš prijatelja nakon izlaska, ali ćeš ga vidjeti za dvadesetak minuta ili sljedeće jutro - rekao je.

Cijeli otok je uključen u potragu. Sestra izgubljene studentice je izjavila kako je porodica jako uznemirena zbog sestrinog nestanka te da nastoje ostati pozitivni. Oko cijelog slučaja angažiralo se i britansko ministarstvo vanjskih poslova koje je u kontaktu s policijom u Kambodži. 

Organizacija "Lucie Blackman Trust", koja pruža podršku porodicama ljudi koji su nestali u inostranstvu, na svojim Facebook stranicama objavila je apel. Iz ove organizacije su rekli kako je Bambridž posljednji put viđena u ranim jutarnjim satima 23. oktobra, no nije se vratila u hostel Nest Beach Club gdje je odsjela. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.