STRAVIČNO Majka koja se opijala s ubicom, dobila 25 godina zatvora

Muškarac premlatio bebu pa joj odrubio glavu: Osuđen na smrt strijeljanjem

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kad je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćerku u lokvi krvi dok su se ubica i majka opijali

Avaz.ba / Daily Mail

Viktor i Natalija na suđenju u Bjelorusiji

Foto: Daily Mail


Muškarac koji je u Bjelorusiji premlatio i odrubio glavu bebi od osam mjeseci, osuđen je na smrtnu kaznu. Viktar Šarhel  (48) osuđen je na smrt strijeljanjem. Bebina majka Natalija Kolb (26), koja je u vrijeme kad je njen prijatelj počinio gnusni zločin bila, također, kod kuće, osuđena je na 25 godina zatvora, što je, ujedno, i najstrožija kazna koju žene mogu dobiti u Bjelorusiji. 

Djevojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kad je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju kćerku kako leži u lokvi krvi s odrubljenom glavom, dok su se ubica i majka djevojčice opijali, javljaju lokalni mediji.

Prije nego što je ubijeno, dijete je teško premlaćeno. Na tijelu je pronađeno 46 teških povreda, a utvrđeno je da je ubijena nožem.

Komšija je rekao kako je Leonid po ulasku u stan vidio “prizor kao iz filmova strave”. Koliko je stravičan prizor bio, najbolje svjedoči i to da se doktorica hitne pomoći po dolasku na intervenciju onesvijestila, piše "Daily Mail".

Ubistvo je izvedeno sa “posebnom okrutnošću”, navodi se u presudi koja je izrečena na zatvorenom zasjedanju Okružnog suda u Brestu. Šokirane komšije kažu da su mislili da je porodica "sretna".

Bjelorusija je već dugo na meti kritika međunarodne zajednice, koja ne odobrava smrtnu kaznu, a koja je u toj zemlji legalna za muškarce između 18 i 65 godina.

– Mislite li da sam ja sretan zbog ove smrtne kazne? Uzmite u obzir da moj potpis znači nečiju smrt. Ali, tako su odlučili ljudi na referendumu 1996. godine – kazao je predsjednik Aleksander Lukašenko, davši tako do znanja da će, uprkos kritikama, nastaviti s dosadašnjom praksom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na