ŠOKANTAN OBRAT

Patolog tvrdi: Džefri Epstajn nije počinio samoubistvo, već je ubijen

Džefri Epstajn: Čekao presudu. Agencije

Avaz.ba

30.10.2019

Doktor Majkl Baden (Michael Baden, 85) u intervjuu u emisiji "Fox i prijatelji" govorio je o sumnjivoj prirodi smrti Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein), nakon što je milioner pedofil pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta.

Patolog iz Njujorka, kojeg je angažirao Epstajnov brat, rekao je da nalazi odgovaraju ubistvu davljenjem.

Baden je opisao kako je 66-godišnji Epstajn imao dva prijeloma na lijevoj i desnoj strani grkljana, oko Adamove jabučice.

Imao je, također, prijelom lijeve podjezične kosti, koja je iznad Adamove jabučice.

- Ta tri prijeloma veoma su neobična u samoubistvu vješanjem i češće se dešavaju kod ubistva davljenjem - dodao je on.

Baden, koji je radio na slučajevima kao što su O. Džej Simpson (OJ Simpson), predsjednik Džon Kenedi (John Kennedy) i mnogi drugi, kaže da su ova tri prijeloma "rijetka". Dodao je da je bilo i krvarenja u Epstajnovim očima, koje je dosljedno u ubistvu davljenjem.

- Istaknuto krvarenje u mekim tkivima vrata pored prijeloma dokaz je svježe kompresije vrata koja je mogla prouzrokovati smrt - naglasio je doktor.

Međutim, patolog kaže da do zaključka ne može doći dok se ne završi nezavisna studija.

Kao što je poznato, Epstajn je pronađen mrtav u zatvoru. Čekao je da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao djevojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim, suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.