NESREĆA Četvero u kritičnom stanju

U prevrtanju autobusa u Francuskoj 33 osobe povrijeđene

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske

Fena
03.11.2019 21:49

29 osoba lakše povrijeđeno

Foto: AFP

Trideset tri osobe su povrijeđene, od kojih su četiri u kritičnom stanju, kada se autobus koji je vozio između Pariza i Londona prevrnuo na sjeveru Francuske dok se kretao prometnom autocestom, saopćila je policija. 

Autobus "Flixbus"  prevrnuo se na bočnu stranu danas oko podneva prilikom izlaska s autoceste A1, najprometnije rute Francuske, navodi se u policijskom saopćenju, prenosi AFP.

U autobusu su bile 33 osobe od kojih su 29 zadobili lake povrede, a četiri su teško povrijeđene. 

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske.

Prema pisanju novina "Courrier Picard", autobus je skliznuo u zavoju na mokroj cesti i prevrnuo se. To je još jedna nezgoda "Flixbusa" nakon nekoliko sudara diljem Evrope u ovoj godini.

U oktobru je jedna osoba poginula, a 17 je povrijeđeno kad se autobus "Flixbus"-a prevrnuo u južnoj Francuskoj.

Nekoliko osoba je povrijeđeno u dva odvojena sudara u Njemačkoj u junu, dok je jedna osoba poginula, a 60 povrijeđeno u nesreći u Švicarskoj u maju.

Sjedište kompanije "Flixbus" je u Njemačkoj.

Komentari

NA VRH