SVIJET

Tramp traži da se otkrije ime uzbunjivača

On je izmislio priču, rekao je novinarima predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

Donald Tramp. Arhiv

Srna

3.11.2019

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) zatražio je danas da se otkrije ime uzbunjivača, čija prijava je pokrenula istragu o njegovom opozivu.

Uzbunjivač bi trebalo da bude otkriven jer je dao netačne informacije. On je izmislio priču - rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući. 

Američki predsjednik je nagovijestio da bi uzbunjivač mogao biti okrivljen za prevaru. 

Podsjetmo, istraga o opozovu pokrenuta je 24. septembra u donjem domu Kongresa, nakon što je objavljen izvještaj uzbunjivača, u kojem se navodi da je Tramp koristio svoj položaj kako bi zatražio miješanje strane države u predsjedničke izbore 2020. godine.

Sa izjveštaja je skinuta oznaka tajnosti i objavio ga je Obavještajni odbor nakon višesedmičnog spora, što je pomoglo predsjedavajućem američkog Kongresa Nensi Pelosi da pokrene formalnu istragu o tome da li bi Tramp trebao biti opozvan.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog tražio da pokrene istragu protiv sina protivkandidata na predsjedničkim izborima Džo Bajdena (Jo Biden), samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.