DOKUMENTI

Trampova kćerka i zet sastali se s ruskim oligarhom u Hrvatskoj: Radi li se o Ribolovljevu?

Prema ovim bilješkama, bivši glavni strateg Bijele kuće Stivi Benon postavljao je mnogo pitanja o tom godišnjem odmoru i smatrao ga sumnjivim

Džarrd Kušner i Ivanka Tramp. Marko Lukunić /PIXSELL

E. Ma. / Avaz.ba

4.11.2019

Ivanka Tramp (Trump), kćerka predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, i njen suprug Džared Kušner (Jared Kushner) su 2016. godine, u vrijeme Trampove kampanje za predsjedničke izbore, proveli odmor u Hrvatskoj, javlja Buzzfeed News. Društvo na jahti im je pravila Vendi Deng (Wendi), bivša supruge australskog medijskog magnata Ruperta Murdoha (Murdoch). 

Prema dokumentima koji su sada 'iscurili' u medijima, a koje je prikupio Robert Miler (Mueller), bivši šef FBI-ja istražujući Trampove navodne veze s Rusima u kampanji, Ivanka i Džared su tada u Hrvatskoj bili i u društvu neimenovanog ruskog oligarha te također neimenovane ruske djevojke. 

Dokumenti, uključujući 274 stranice bilješki s intervjua Milerovog tima, emailove i druge dokumente povezane s istragom, objavljeni su u subotu. Prema ovim bilješkama, bivši glavni strateg Bijele kuće Stivi Benon (Steve Bannon) postavljao je mnogo pitanja o tom godišnjem odmoru i smatrao ga sumnjivim. Kako je u knjizi 'Strah' opisao Bob Vudvard (Woodward), novinar koji je razotkrio aferu Watergate, Bannna je razljutila činjenica da je Trampov zet na odmoru usred kampanje.

- Gdje je, kvragu, Džared? Moram razgovarati s njim i Ivankom - raspitivao se Banon tada po uredu. 

Tad su ga informirali da se oni nalaze u Hrvatskoj.

Benon je, nakon uspješne kampanje, postao savjetnik Donalda Trampa, no njihova ljubav je pukla. Banon je kasnije FBI-jevim istražiteljima rekao kako su Džared i Ivanka bili u ruskom društvu. Mailovi koje je Banon ramijenio s neimenovanim ljudima 2017. godine pokazuju kako je informaciju o Džaredovom druženju s Rusom namjeravao iskoristiti protiv Jareda. 

Inače, o kojem je misterioznom oligarhu iz priče riječ ne navodi se u dokumentima. No oni s boljim pamćenjem sjetit će se 2017. godine i natpisa da je Ivanka Tramp plovila Hrvatskom istodobno kad je na svojoj novoj jahti plovio ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev. Za njega se, pak, govorilo da je Putinov kurir, odan čovjek ruskog vječnog cara. Jesu li se jahte ruskog oligarha i Trampove kćeri našle na Jadranu, Milerovi dokumenti zasad ne otkrivaju, piše 24sata.hr. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.