ZAGREB

Grabar-Kitarović predstavila izborni program, osula paljbu po Škori i Milanoviću

Hrvatsku sam izvukla iz regiona, kazala Grabar-Kitarović

Grabar-Kitarović: Zvanično otpočela izbornu utrku. Igor Soban/Pixsell

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

11.11.2019

Aktuelna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Zagrebu predstavila program s kojim ulazi u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

Na početku se pohvalila činjenicom da je u proteklih pet godina "proputovala cijelu Hrvatsku i radila za sve ljude".

- Vjerujem u svakog našeg čovjeka i sve što krasi našu domovinu i na ono što smo posebno ponosni, na naše branitelje. Hvala svima koji su me diljem Hrvatske, BiH i svijeta pozitivno dočekivali. Gdje god sam bila, dobivala sam potvrdu da hrvatski čovjek zna, hoće i može - istakla je Grabar-Kitarović.


Početak mandata

Zatim je govorila o stanju u državi koje je zatekla na početku svog mandata prije pet godina.

- Hrvatska se ne smije vratiti u teško stanje koje je preživljavala. Hrvatska zna ko je za to bio odgovoran - kazala je ona, ističući da je nakon toga "izvukla Hrvatsku iz regiona", prozivajući istovremeno i Milanovića.

- Hrvatsku sam distancirala u srednju Europu i Mediteran, gdje oduvijek pripada - rekla je Grabar-Kitarović, što su prisutni HDZ-ovci pozdravili jakim aplauzom.

Istakla je da "tačno zna šta stoji pred Hrvatskom" te zatražila od građana da joj povjere novi, drugi mandat.

- Moj izborni program glasi "Hrvatska zna i mora bolje" i temeljen je na predanom radu i iskustvu - kazala je.

- Mnogima ovo nije blagdan kao svi drugi. Nekima je ovo blagdan vinskih običaja, a meni je ovo poseban dan jer sam prije tačno pet godina predstavila program za svoju prvu kampanju, rekla je aludirajući na odluku Miroslava Škore da nakratko prekida izbornu kampanju.

Plenković: Ona je postala hrvatski brend. Igor Soban/Pixsell

Plenković o sloganu "Normalno"

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, koji se također obratio prisutnima u zagrebačkom Velesajmu, pohvalio je aktuelnu predsjednicu.

- Pobjedom naše predsjednice nastavit ćemo provoditi politiku u interesu naše države i naroda. Ona je dala doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa. Ona je postala hrvatski brend na globalnoj razini - rekao je Plenković.

- Za one prije je bilo normalno srušiti kreditni rejting, zadužiti građane za 70 milijardi kuna, izgubiti 40.000 radnih mjesta, normalno je za njih bilo zalediti plaće i mirovine, normalno je za njih bilo donijeti Lex Perković, normalno je za njih bilo prikazati branitelje kao teret - dodao je Plenković koji se očito referirao na slogan Milanovićeve kampanje "Normalno".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.