SVIJET Predsjednik Turske

Erdoan, na poziv Trampa, u dvodnevnoj posjeti SAD

Razgovarat će o svim aspektima bilateralnih odnosa

Fena
12.11.2019 10:09

Erdoan i Tramp: Novi susret lidera Turske i SAD

Foto: Arhiv

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) danas će otputovati u dvodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Erdoan u posjetu Vašingtonu putuje na poziv američkog kolege Donalda Trampa (Trumpa), a iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da će Erdoan i Tramp razgovarati o svim aspektima bilateralnih odnosa. Dvojica predsjednika će predvoditi i sastanak proširenih delegacija Turske i SAD. 

U saopćenju se navodi da će tokom sastanaka biti razgovarano i o nizu važnih regionalnih i globalnih tema, s akcentom na situaciju u Siriji, te borbi protiv terorizma. 

Delegacije će razmotriti i moguće poteze u pravcu jačanja uzajamne solidarnosti i saradnje. Tokom posjete SAD Erdoan će se obratiti privrednicima na skupu koji organizira Trgovinska komora SAD. 

Turski predsjednik će, također, posjetiti i Centar ''Dijaneta'' u saveznoj državi Merilend i tamo se sastati s predstavnicima turske dijaspore i predstavnicima muslimanske zajednice u SAD. 

Komentari

NA VRH