ZAGREB

Vučić: Neću doći u Hrvatsku jer tamo traje medijska haranga protiv mene

Kao što znate, predsjedniče, nisam strašljiv, pisao Vučić

Vučić: Olakšavam vam posao. Arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

14.11.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb, gdje će biti održan Kongres Evropske narodne partije (EPP), na koji je Vučić, kao predsjednik SNS-a, pozvan, saznaje beogradski "Blic".

Kako navodi ovaj portal, Vučić je pisao predsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Žozefu Dolu (Joseph Daul), kojem je zahvalio na pozivu.

- Želim da Vas obavijestim da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regionu, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom periodu. Ipak, nedjeljama unazad, a znam da Vas je u svom pismu o tome obavijestila Jadranka Joksimović, traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku - ističe Vučić.

Napominje da "stvarnih razloga za ovakvu vrstu hajke nije bilo".

- Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima. Кao što znate, gospodine predsjedniče, nimalo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolijevao takvim napadima i odgovarao na organizirane napade. I snažno i ozbiljno i odgovorno - napominje Vučić.

Dodaje i da "ni na koji način ne želi da utječe na dodatno pogoršanje položaja Srba u  Hrvatskoj".

Obavještavam Vas da neću prisustvovati našem kongresu u Zagrebu, smatrajući da time i Vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim Vas, shvatite kao dokaz snage i želje da mijenjamo stvari nabolje, a ne dokaz slabosti - zaključuje predsjednik Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.