PODGORICA

Đukanović: Pokazujemo da smo dorasli da budemo dio razvijene Evrope

Ovo je konkretan primjer evropskih integracija, kazao Đukanović

Đukanović: Svjedočimo djelu vrijednih neimara. Kabinet predsjednika Crne Gore

Fu. M. / Avaz.ba

15.11.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je danas, prilikom puštanja u rad podmorskog kabla (Projekat Terna) između Crne Gore i Italije, da je ovaj projekat veliki ne samo za ove dvije države nego i Balkan i Evropu.

- Ovo je veliki dan za Crnu Goru i Italiju, dvije tradicionalno prijateljske zemlje, koje je Jadransko more spojilo zauvijek. Od danas još čvršće. Završetkom grandioznog projekta za 21. vijek - podmorske elektro-energetske konekcije, koju puštamo u rad. Vjerujem da nam je svima čast što smo dio ovog velikog događaja. Velikog ne samo za naše države nego i za Balkan i Evropu - rekao je Đukanović, prenosi Vijesti.me.

Dodao je da su prošle samo tri godine od polaganja prve sekcije energetskog kabla s crnogorske strane, a danas na jednoj i drugoj obali "već svjedočimo djelu vrijednih neimara, trijumfu vizije, pregnuća i znanja, ovom savremenom tehnološkom ostvarenju".  

- Projekt podmorske elektro-energetske konekcije predstavlja ne samo čvrstu energetsku vezu između Crne Gore i Italije, između Balkanskog i Apeninskog polustrva, već model dalje integracije evropskog kontinenta. Ovo je konkretan primjer evropskih integracija. Primjer šta zemlja članica i cijela EU mogu dati Crnoj Gori i zemljama zapadnog Balkana. Ali i obrnuto - šta Crna Gora i zemlje zapadnog Balkana mogu dati EU. Primjer saradnje, pametnog ulaganja i brige o zajedničkoj budućnosti - kazao je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.