AKTUELNO

Tramp: Bajden je nešto bolje od bijesnog psa

Ljutita reakcija je uslijedila nakon što je Bajedenov izborni štab osudio Trampovu vanjsku politiku

Donald Trump. Agencije

Srna

17.11.2019

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je kako je Sjeverna Koreja pretjerala i otišla predaleko kada je bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena (Jo Biden) nazvala "bijesnim psom" koga treba "isprebijati na smrt". 

Džo Bajden je možda pospan i veoma spor, ali on nije "bijesni pas". On je, u stvari ipak nešto bolje od toga - napisao je Tramp na Twitteru. 

Novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA objavila je da je Bajden pokazao "prenagljenost kada se usudio oklevetati dignitet vrhovnog rukovodstva Sjeverne Koreje".

Bijesni psi kao što je Bajden mogu povrijediti mnogo ljudi ako im se dozvoli da trče naokolo. Takve pse potrebno je isprebijati štapom na smrt - navodi KCNA. 

Nije jasno šta je tačno isprovociralo Pjongjang da ovako reagira. Ljutita reakcija je uslijedila nakon što je Bajedenov izborni štab osudio Trampovu vanjsku politiku, rekavši da su "diktatori i tirani hvaljeni, a saveznici gurnuti u stranu".

Podsjetimo, razgovori Vašingtona i Pjongjanga o sporazumu i denuklearizaciji Sjeverne Koreje su u zastoju nakon što je propao susret Trampa i lidera Sjevera Kim Jong Una u Hanoju u februaru.

Pjongjang je danas pozdravio vijest da su zajedničke vojne vježbe SAD i Južne Koreje odgođene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.