BEOGRAD

Vučića na poslu dočekao pas

Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, rekao Vučić

Vučić: Bilo bi pretjerano kazati da sam rasturao političke protivnike. Arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

19.11.2019

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je danas na društvenim mrežama da se vratio na posao nakon dvodnevne zdravstvene krize uzrokovane problemima sa srcem.

On je bio hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu jer je, prema riječima ministra zdravstva Zlatibora Lončara, bio "životno ugrožen" zbog problema sa srcem.

Nakon što su se u srbijanskim medijima pojavile informacije da je Vučić u bolnici završio zbog novinara koji ga je isprovocirao na jednoj konferenciji za medije, srbijanski predsjednik danas je te navode demantirao.

- Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim - rekao je Vučić.

- Nikada nisam bježao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao, i zato sam uvijek pobjeđivao. Bilo bi pretjerano kazati da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne dijelove njihove laži pokazivao sam da sam spreman i da ću uvijek biti spreman. I pobijedit ću ih uvijek - poručio je Vučić.

Povratak na posao zabilježio je i fotografijom koju je objavio na svojim društvenim mrežama.

- Divan doček jutros na poslu! Pako je poklon koji sam dobio od patrijarha Irineja - napisao je Vučić ispod fotografije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.