ZA SMIJEH I SUZE

Najbizarniji zahtjevi iz biznis klase

Bahara, kćerka južnokorejskog biznismena, napravila je cijelu frku zbog lješnika. Agencije

Avaz.ba

20.11.2019

Neki shvataju biznis klasu kao mjesto koje pruža udobnost, ali postoje i oni koji postavljaju zahtjeve koji često graniče s bizarnim. Britanski "Telegraph" istražio je neke od najčudnijih zahtjeva s kojima se susrelo osoblje u biznis klasi.

Pobuna zbog lješnika

Vjerovatno jedan od najslavnijih incidenata u zračnom saobraćaju desio se 2014. godine prilikom polijetanja s njujorškog aerodroma, a razlog svemu bilo je serviranje lješnika. 

Čo Hijun Ah, kćerka vlasnika južnokorejske aviokompanije u kojoj se incident odigrao, napravila je paniku zbog načina na koji su posluženi lješnici. Oni su putnicima servirani u drvenoj posudi, a Čo je smatrala da u prvoj klasi moraju biti posluženi isključivo na tanjiru.

Bijesna je pozvala stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naredila im da kleknu ispred nje, izvine se, a potom je zahtijevala njihovo iskrcavanje. 

Avion je zbog svega toga kasnio 20 minuta sa polijetanjem, a nezadovoljna putnica na kraju je završila tri mjeseca u zatvoru zbog ugrožavanja sigurnosti u avionskom saobraćaju.

Želim svoju pidžamu

Dva putnika prve klase koja su letjela iz Melburna, žestoko su se pobunila kad im je osoblje reklo da ne mogu da dobiju veće pidžame, jer ih trenutno nemaju. Zbog toga su odlučili da ipak ne lete i zahtijevali su da se iskrcaju iz aviona.

Udovoljeno im je, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kojeg će kasniti, rekavši da "neki putnici ne žele da se ukrcaju u avion ako nema dovoljno velikih pidžama".

Možete li stišati buku motora?

Osim udobnosti i luksuza, putnici ponekad traže i nemoguće. Agencije

Neki roditelji nemaju srama kad je riječ o njihovoj djeci pa je tako jedan putnik zatražio da se usred leta na trenutak ugasi motor. Priču je podijelio jedan od putnika na Redditu:

Nisam dio osoblja, već sam letio prvom klasom iz Dubaija za Njujork. U jednom trenutku, sjedim i ne vjerujem šta čujem, čovjek u mojoj blizini mrtav hladan pita stjuardesu može li pilot da ugasi lijevi motor kako bi njegov sin mogao u miru da spava.

Nadoknada za nered

Žena koja je letjela za Las Vegas, polila se vodom, a nakon toga je zatražila da joj se kao kompenzacija za "pretrpljeni strah" donese pet votki i deset pokrivača. 

Iako se sama polila, žena je insistirala da je ona žrtva, a osoblje je potvrdilo da je bila vidno pijana. 

Poslije je izmislila kako ju je osoblje napalo.

Mrzim svoje mjesto

Ivana Tramp, nekadašnja supruga američkog predsjednika, izbačena je 2009. godine s leta. Agencije

Ivana Tramp, nekadašnja supruga današnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, izbačena je 2009. godine s leta. U početku je bila nezadovoljna sjedištem koje je dobila, a nakon što je vidjela da u njenoj blizini ima i djece, počela je da vrišti kako želi da ide kući. 

Navodno je čak počela i da psuje jedno od djece dok je išla prolazom između sjedišta.

Želja joj je uskoro ispunjena pa je izbačena iz aviona.

Zašto moja prijateljica ne može sa mnom

Pjevačica Kortni Lav (Courtneu Love) uhapšena je 2003. godine na londonskom aerodromu zbog agresivnog ponašanja.

Lav je vikala i vrijeđala osoblje koje nije dopuštalo da njena prijateljica sjedi do nje u prvoj klasi, a osoblje to nije moglo da dopusti, jer nije imala kartu za prvu klasu.

Pjevačica je prestala s histerijom tek kad je uhapšena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.