UKRAJINA

Spašene djevojčice iz kuće strave: Jele su sve što su našle - od stiropora do tapeta

Majka je novac trošila na alkohol. Agencije

Avaz.ba

29.11.2019

Dvije djevojčice živjele su u stravičnim uvjetima, toliko lošim da je i policija šokirana. Zanemarene sestre iz Ukrajine spašene su iz kuće horora, u kojoj su bile toliko izgladnjivane da su jele tapete i stiropor.

Dijana (5) i Anja (1) živjele su s majkom i njenim dečkom u stanu u Dnjipru. Majka (25) nije dovoljno hranila djevojčice, tako da su one jele sve što bi pronašle, a toga u stanu nije bilo mnogo, izuzev smeća.

Sestre su pronađene 21. novembra, nakon što su zabrinute komšije pozvale policiju. 

- Žena i njen dečko stalno su se svađali i vikali na djecu. Curice su uvijek bile prljave i zapostavljene, iz stana je stalno dolazio smrad - rekla je jedna komšinica, piše Mail online.

Diana (na slici) i Anja živjele u neljudskim uvjetima, s majkom i njenim momkom. Agencije

Policija se šokirala uvjetima u kojima je živjela ova porodica. 

- Užasno je, toalet uopće nije u funkciji, oni su umjesto njega koristili kadu, unutra se teško disalo - rekli su iz policije.

Djevojčice su oduzete majci i odvedene u bolnicu, tamo je ustanovljena pothranjenost, a imale su i uši.

U stolici su imale tapete i stiropor, kosu i druge predmete. Jele su sve što bi pronašle. U bolnici su prvi put vidjele čiste pidžame. Toliko su brzo počele jesti hranu da smo ostali u šoku - rekli su ljekari. 

Ovaj slučaj prijavljen je socijalnoj službi, koja planira tužiti majku i oduzeti joj roditeljska prava. Ona i dečko su nezaposleni, živjeli su od dječijeg doplatka. Djevojčice su jele samo jedan normalan obrok mjesečno, a majka je novac trošila na alkohol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.