POTVRDILA ISTRAGA Seks-skandal

Profesorica spavala s pet učenika: Pronađeni eksplicitni snimci

Aferu objelodanio jedan 18-godišnji đak

Avaz.ba
02.12.2019 22:18

Fiona Vioti: Prethodno se bavila modelingom

Foto: Facebook

Fiona Vioti (Viotti, 30) spavala je sa dječacima u školi Bišops Dajosesan Koledž u Kejptaunu između 2013. i 2019, potvrdila je istraga. Udata profesorica historije u jednoj od najelitnijih škola u Južnoafričkoj Republici imala je seksualnu aferu s bar pet učenika.

Seks-skandal objelodanio je jedan 18-godišnji đak, tvrdnjama da je bio u “intenzivnoj vezi” s njom i da je počela da vrši pritisak kad je htio raskinuti. 

- U početku je pristao na sve, ali je postao žrtva kad nije mogao raskinuti. Profesorica mu je u početku slala poruke da se nađu kod nje kući, ali je dostiglo nivo kada mu je svega bilo dosta - kaže roditelj učenika i dodaje da nije htjela da ga ostavi na miru pa su na kraju otišli do direktora.

Fiona je koristila priliku da zavede tinejdžere i kao trener vaterpolo tima, a iznenada u oktobru dala je otkaz, nekoliko dana prije nego što se optužba pojavila u javnosti. Privatni istražioci koje je angažirala škola otkrili su da je ona ciljala punoljetne đake bar šest godina, prije i poslije udaje za investitora Pava Viotija (32). Pronašli su i njene eksplicitne snimke koji su kružili školom i internetom, ali nisu otkrili kome ih je slala.

Profesorica se prethodno bavila modelingom i njene fotografije su izašle u časopisu “Sports Illustrated”. Njen djed je bio direktor ove, inače hrišćanske, škole, dok je njen otac, kao i ona, tu predavao jistoriju.

Lokalni mediji pišu da neće biti pokrenut disciplinski postupak jer je već dala otkaz, ali da je malo vjerovatno da će ikada moći da predaje. Fionin advokat kaže da njegova klijentkinja ide na terapiju kod psihijatra, dok je muž rekao da su se poslije skandala razvdojili, prenosi Kurir.rs.

Komentari

NA VRH