PREDSJEDNIČKA KAMPANJA Hrvatska predsjednica ponovo zabavlja javnost

Grabar-Kitarović dala dopuštenje - na tržištu uskoro "Čokolinda"

Odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako, rekla Grabar-Kitarović

Fu. M. / Avaz.ba
04.12.2019 12:23

Grabar-Kitarović: Neka nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće

Foto: Arhiv

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je kako nema ništa protiv da "Podravka" jedan svoj novi proizvod nazove "Čokolinda".

Kandidatkinja HDZ-a u predsjedničkoj kampanji otkrila je da je "Podravkinim" menadžerima dala svoju saglasnost da proizvod nazovu "Čokolinda".

- Rekla sam kolegama iz "Podravke" - dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako. Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo na području jugoistoka Evrope nego i na području Zaljeva i drugih država - kazala je Kolinda.

Ona je dodala i da joj neće smetati ako joj se ljudi zbog toga budu smijali.

- Neka nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. U životu što te ne ubije, to te ojača, a toliko sam toga već prešla da ove črčkarije koje pišu neki naši novinari i politička elita ne znače ništa. Meni ono što znači, što mi je bitno kada dođem među vas, kada dođem na selo, u ruralna područja, kada dođu bakice, kada dođu proizvođači i kažu – predsjednice, borite se i dalje za nas, borite se za Hrvatsku  rekla je predsjednica Hrvatske.

Inače, kovanica "Čokolinda" nastala je nakon bure koja se podigla tokom njene podjele darova dubrovačkoj djeci u decembru 2016. godine. U paketu se, naime, našla i čokoladica srbijanske firme "Pionir", pa se  Grabar-Kitarović zbog toga izvinila djeci i javnosti.

Komentari

NA VRH