AKTUELNO

Medvedev: Odluka WADA-e nastavak je antiruske histerije

Dmitrij Medvedev. AFP

Fena

9.12.2019

Odluka Svjetske antidopinške agencije da zabrani ruskim sportistima učešće na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima na četiri godine manifestacija je hronične antiruske histerije, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev

- Činjenica da se takve odluke ponavljaju i često primjenjuju na sportiste koji su već kažnjavani na ovaj ili onaj način, navodi čovjeka na pomisao da je to nastavak antiruske histerije koja je već postala hronična - kazao je.

Ruski premijer istakao je kako smatra da bi se relevantne organizacije njegove zemlje trebale žaliti na odluku Svjetske antidopinške agencije prema Rusiji.

- Smatram da bi organizacije koje su odgovorne za ovo, mislim na ruske organizacije koje se bave tim pitanjima, trebale razmotriti osporavanje ovakve odluke - izjavio je on na sastanku sa zamjenicima premijera.

Premijer je priznao da se ruski sport suočava s izvjesnim problemima s dopingom.

- Još nedavno sam govorio u intervjuu da je u ovom konkretnom slučaju i ruska strana također u izvjesnoj mjeri odgovorna, da u našoj sportskoj zajednici još postoje problemi s dopingom. Nemoguće je negirati to - izjavio je Medvedev, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.