SVIJET Policija ih pronašla kod Dobruške Vasi

Novi ilegalni ulasci u Sloveniju, migrante iz Pakistana vozio Austrijanac

U automobilu se nalazilo sedam osoba

Fena
18.12.2019 17:24

Ilustracija

Foto: Arhiv

Slovenska policija je u utorak oko 22 sata kod Dobruške Vasi u južnom dijelu zemlje zaustavila vozilo 49-godišnjeg Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana, objavila je u srijedu policijska uprava Novo Mesto.

Austrijski državljanin predan je sudiji istrage uz krivičnu prijavu, dok policijsko postupanje prema migrantima još nije zaključeno. 

Istovremeno, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje policija je tokom kontrole u teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka otkrila osam migranata iz Afganistana, te još četiri Afganistanca u vozilu s makedonskim tablicama, a svi su nakon postupka predani hrvatskim organima. 

  • Ilustracije
    Ilustracije Foto: Arhiv

Slovenija ove godine bilježi povećanje broja ilegalnih ulazaka u zemlju za 70 posto u odnosu na prošlu, a migracije su bile jedna od tema razgovora premijera Šareca u Srbiji, koju je službeno posjetio u utorak.

Tom je prilikom istaknuo da policije dviju zemalja uspješno sarađuju u upravljanju migracijama, ali da je to zajednički evropski zadatak te da bez jedinstvenog dogovora na novu Evrope neće biti djelotvornog odgovora na taj izazov.

Komentari

NA VRH