LJUBAV

Nakon 70 godina braka, umrli u 20 minuta razlike

Les i Freda Ostin iz Džeksona, oboje stari 90 godina, došli su 6. decembra ruku pod ruku u tamošnju bolnicu, gdje su narednog dana i preminuli

Les i Freda. Agencije

I. K. / Avaz.ba

20.12.2019

Bračni par iz Mičigena tokom 70 godina braka radio je sve zajedno do posljednjeg dana. Umrli su u samo 20 minuta razlike u istoj bolničkoj sobi. 

Les i Freda Ostin (Austin) iz Džeksona, oboje stari 90 godina, došli su 6. decembra ruku pod ruku u tamošnju bolnicu, gdje su narednog dana i preminuli, piše "Huffpost". 





Les i Freda Ostin. Agencije

Supružnici su se upoznali u srednjoj školi, a njihov prvi izlazak bila je maturska večer. Vjenčali su se 1949. godine.

- Sve su radili zajedno. I umrli su zajedno. Mislim da su znali da ono drugo umire i da su kroz cijeli proces prošli ujedinjeno. I smatram da je to prelijepo - ističe Sendi Mis (Sandy Maes), njihova kćerka.

- Ako su već morali umrijeti, ovo je bio najromantičniji način za to - dodao je njihov sin Majkl Ostin (Michael Austin).

70 godina braka

Les i Freda proslavili su 70. godišnjicu braka u oktobru ove godine. On je bio policajac u penziji, a ona je vodila radnju za hemijsko čišćenje u Džeksonu.   

Les je razbjesnio svoju suprugu kad se prijavio u vojsku za vrijeme rata u Koreji, ne rekavši to Fredi.

- Znam da je bila uznemirena zbog toga. Sigurno nije lako provesti 70 godina u braku, a oni su se, na kraju, mnogo brinuli jedno o drugom i iskreno su se voljeli. Sretna sam što su otišli zajedno. Mislim da bi za oboje bilo mučenje nastaviti bez onoga drugog - ispričala je jedna od njihovih unuka.

Les i Freda imali su četvero unučadi i osmero praunučadi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.