OBRAĆANJA

Kolinda Grabar-Kitarović nakon prvih rezultata: Ovo je bila bitka deset na jednu

Hvala svima koji ste mi omogućili ulazak u drugi krug na putu velike pobjede, rekla Grabar-Kitarović

Grabar-Kitarović: Nakon Vožića krećemo žestoko. Slavko Midzor/PIXSELL

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

22.12.2019

Aktuelna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i kandidatkinja HDZ-a, u prvom obraćanju nakon objavljivanja preliminarnih rezultata zahvalila se biračima.

- Dragi birači, hvala vam što ste pokazali da se hrvatski predsjednik bira iz naroda. Hvala vam na tome. Čestitam svim, sukandidatima na rezultatima koje su postigli danas. Hvala svima koji ste mi omogućili ulazak u drugi krug na putu velike pobjede - istakla je Grabar-Kitarović.

Najavila je pobjedu te se zahvalila HDZ-u, porodici i svakom članu svoga tima.

- Ovo je bila bitka deset na jednu. Vi ste bili, dragi članovi tima, uz mene i kad su me prozivali za eventualne greške - kazala je ona.

U govoru dotakla se i branilaca, kojima se posebno zahvalila.

- Večeras želim posebno zahvaliti mladima, posebno onima koji su prvi put izašli na izbore. Vi ste rođeni u miru, demokratskoj Hrvatskoj, vi ste budući lideri i zbog toga morate biti samo svjesni građani - istakla je Kolinda.

Zatim je zatražila povjerenje svih mladih.

- Treba nam optimizam i samopouzdanje. Znamo da možemo bolje i niko nas ne može zaustaviti. Pokazali smo to u ratu, sportu i drugim područjima. Zajednišvo znači da smo svi okupljeni oko istih ciljeva - naglasila je ona te dodala da "smo svi mi Hrvatska".

Naglasila je da su ovo izbori na kojima se bira čovjek iz naroda.

- Biramo predsjednika koji će nastaviti biti ona koja radi i bori se za narod. Kada ponovno dobijem vaše povjerenje, borit ću se za mjesto u prvom redu za Hrvatsku, ne za sebe, već za Hrvatsku. Neću šutjeti i samo kukati kako se ništa ne može učiniti. Meni ne treba više ovlasti - kazala je Grabar-Kitarović.

Obratila se kandidatima koji su glasali za druge kandidate.

- Sada nije vrijeme da se ponovo dijelimo. Petnaest godina trebalo je da vratimo politiku zajedništva i ne smijemo dopustiti da se ona sada dijeli - rekla je.

Spomenula je i Milanovića.

- Hrvatski narod je pokazao da želi neposredno birati svoga predsjednika, iako moj protukandidat smatra da se predsjednik bira u Saboru. Okupimo se zajedno oko mog programa. Krenimo žestoko nakon Božića - kazala je.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.