REAKCIJE

Đukanović: Razgovarao sam s Vučićem, nema povlačenja zakona

Njegovo interesiranje sam zaista potpuno prijateljski i dobronamjerno razumio, rekao je Đukanović

Đukanović: U Crnoj Gori nema nikog ko može djelovati izvan Ustava. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

25.12.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem nije detaljnije razmijenio argumente o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, a njegovo interesiranje za ovaj akt shvatio je prijateljski i dobronamjerno.

Podsjetio je da se na tom dokumentu radi od 2014. godine i da u proceduri nikoga nisu zaobišli, a ukoliko blagovremeno budu podneseni amandmani na taj zakon, oni će biti razmotreni.

Poručio je i da, uprkos tenzijama, Prijedlog zakona neće biti povučen.

- Pričali smo o aktuelnim pitanjima i u jednoj i u drugoj zemlji i u tom kontekstu smo se dotakli ovog najaktuelnijeg pitanja, zakona o slobodi vjeroispovijesti. Jedan od uobičajenih razgovora, da se međusobno informiramo - pojasnio je Đukanović.

On je istaknuo da nije bilo prilike za detaljniju razmjenu argumenata.

- Njegovo interesiranje zaista sam potpuno prijateljski i dobronamjerno razumio, kao zainteresiranog čovjeka koji vodi susjednu državu, o tome šta se događa u Crnoj Gori. Kazao mi je šta je poenta tog zakona, šta su procedure - naglasio je crnogorski predsjednik.

Što se tiče evropskih partnera, Đukanović je kazao da oni pažljivo posmatraju šta vlast u Crnoj Gori radi i "razvija u onom željenom smjeru".

- Bili smo u prilici da čujemo i njihove sugestije, ali vjerujem da svi već znaju da u Crnoj Gori nema nikoga ko može djelovati izvan onoga što je Ustavom definirana nadležnost svakog državnog organa. To se jednako odnosi i na domaće i na inozemne subjekte - dodao je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.