MOSKVA

Putin svjetskim liderima čestitao Novu godinu

Pisao Trampu, Trudou, Erdoanu, Makronu...

Putin: Čestitao Novu godinu i Erdoanu. Arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

30.12.2019

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je svjetskim liderima čestitke za Božić i predstojeću Novu godinu.

Putin je poslao novogodišnju čestitku američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump), u kojoj ga je ponovo pozvao da u maju naredne godine prisustvuje 75-godišnjici pobjede SSSR-a u Drugom svjetskom ratu, saopćila je Pres-služba Kremlja.

Putin je uputio čestitku i kanadskom premijeru Džastinu Trudou (Justin Trudeau), u kojoj je izrazio uvjerenje da je razvoj konstruktivne, bilateralne saradnje u brojnim oblastima, kao i obostrano poštovanje u potpunosti u interesu naroda Rusije i Kanade.

Čestitao je Novu godinu i turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tajjip Erdogan), uz konstataciju da su dvije zemlje postigle značajne uspjehe u oblasti energetike, vojno-tehničkoj saradnji i borbi protiv terorizma u Siriji.

U čestitki predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) Putin je naveo da saradnja Rusije i Francuske predstavlja važan faktor stabilnosti u svjetskim poslovima i izrazio je nadu na jačanje veza.

Pres-služba Kremlja navela je da je ruski predsjednik čestitao Božić i Novu godinu i papi Franji i sirijskom lideru Bašaru el-Asadu, britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj (Elizaberth), premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu (Johnson) i drugima. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.